понеделник, 26 май 2014 г.

Скъпи абитуриенти, мислене му е майката!

Какви красиви абитуриенти! Какви красиви момичета и момчета, какъв разкош се лее с тонове покрай тези балове! 

Та седя си и слушам всичките викове "1,2,3,4...12 Йееееее!!!" и всички производни... И се замислям каква е причината толкова шумно, бурно да искат да ги видят всички, че ВЕЧЕ СА ЗАВЪРШИЛИ!!! 
Може би са горди с това, че образователната ни система ги тласка да завършат и качеството на образованието им е "невероятно"!!! Или са безкрайно щастливи от факта, че са преписали на матурите, за които много от тях самите твърдят "Не ми трябват за нищо!", но въпреки това преписват... "Поздравления" към всички за което! Вие доказахте, че дори и да не знаете кой е Никола Вапцаров, сте абсолютно достойни да притежавате диплома за средно образование. Възхищавам ви се! 
Възхищавам се на желанието на всички да вдигат буквално празненства, подобни на малки сватби, за да се отбележи събитието - зрелостник в семейството! Приемете моите поздравления, скъпи празнуващи! Питам се каква е причината събитията около тези балове в днешно време да са се превърнали в подобен грандиозен ден. И стигам до отговора, че много обичаме да се показваме. Да ни видят всички! Колко сме велики! Детето ми завършва и аз имам възможността да поканя всичките си роднини до девето коляно, за да го видят всички как виси от колата, която евентуално след много яко бачкане мога да си позволя след около 20тина години! Какъв велик повод за празнуване е това! Наздраве!!!
Кеймбрижд ли завършвате? Толкова ли усилия положихте?! Честно! 
Гледаш го хубаво момиче. Даже и да не е, фризьори и гримьори са дали всичко от себе си, за да се доближи някак си до красотата. Всички сме виждали и обратния ефект. Уж хубаво момиче, а то малко крокодилче... (или проститутчица) Както и да е, и хубавото момиче застанало за снимка, усмихва се, устройството за снимки казва "Щрак!" и тя си отваря устата, от която излизат "най-красивите" думи в българския език + някои чуждици! Красота! 


И въобще, каква е целта на цялата тази показност??? За кого се прави всичко това? Кой е адресатът на всичко това, което показвате? И следващият въпрос - Какво показвате? Коли, от чиито прозорци никога повече няма да висите, дрехи - в много от случаите с тях - без тях, разлика - никаква! Грим-прическа - начин, по който никога не сте изглеждали и няма и да изглеждате повече никога.
Нека да се лее чалгата цяла нощ, ех, че е хубавооо!!!
Хубав е лукса - да празнуваш в хотел, да ти се случат всички гореизброени неща, които никога няма да се повторят. Надявам се все пак някога, в следващ момент да ви дойде акъла в главата и да разберете, че хората и хубавите моменти правят вечерта хубава, а не всичките цигании! :)

Александра Стоянова

1 коментар: