четвъртък, 10 юли 2014 г.

Подаръкът, който можем да направим на децата си

Детството е уникален период в развитието на всяко едно човешко същество, думата е използвана в смисъла на неповторим.



Какво можем да подарим на децата си? Според много родители, на децата им е напълно достатъчно да ги заведеш на МакДоналдс, да им купиш детско меню с играчка, и да си играят, а теб - родителя, да те оставят на мира. Колко достойно поведение!
Всъщност, за малките деца не е от значение колко пари имаш, постоянно ли им купуваш играчките, които искат и пр. За децата е важно да им обръщаме внимание. Да им се радваме, да ги прегръщаме, да ги обичаме! Подарете на детето си моменти с вас, подарете му усмивки, щастие, любов! Това не е глезотия - глезотия от страна на родителите, е да купуват  предмети "еднодневки", което се прави "за да те оставят на мира". Подарете на детето си изживявания. Измъкнете го от вкъщи, заведете го на разходка в гората, в парка. Покажете му красотата на природата, и най-вече, обичайте го, за да се чувства то добре. Няма по-добър подарък от любовта и приемането, от грижата на този, когото си създал.
А най-прекрасният подарък според мен е този, който получаваш без повод. Подари прекрасен ден на детето си, просто защото го обичаш!

Александра Стоянова

Няма коментари:

Публикуване на коментар