петък, 12 декември 2014 г.

Честит първи рожден ден на клуб Нещото

Хубавите неща в живота се случват, 

когато им позволиш
Клуб Нещото е място за споделяне на емоции, мисли, умения, вещи, и въобще всичко, което някой би дал, а друг би приел. Клуб Нещото е солидарният център на Пловдив, който на днешната дата - 12.12.2014г смело навършва една година!

Клуб Нещото се издържа изцяло от дарения и разчита единствено на помощта на съмишленици и поддръжници за своята кауза, а тя е стимулиране на споделянето... Нееее, не фейсбук споделянето... сякаш откакто се появи фейсбук, тази дума доби коренно различен смисъл. Ние в Нещото все още споделяме и по стария начин. 

И тъй, измина една година, откакто това място същестува, а все още има хора, които дори не знаят за него ??? ?!?!?! 

Който се интересува от въпроса какво е Нещото, може да ни посети, за да усети сам - гр. Пловдив ул. Драган Цанков 49 (зад МОЛ Марково Тепе), в социалната мрежа се подвизаваме като Клуб Нещото .

Нещото за мен е...

За мен Нещото е мястото, където срещнах много нови хора. И всички са от яки по-яки и от вдъхновяващи по-вдъхновяващи. И това започва с Мая най-вече :) 
Хубавото на Нещото е, че то спомага тези хора да се множат... 
Което ми напомня за това, че в Нещото никой не е попаднал случайно. Който е идвал там, знае какво имам предвид! :)В Нещото намерих перфектния начин да се освобождавам от неизполозваемите си вещи (и напълно "без да искам" да се сдобивам с още нови за мен такива), но и практически разбрах, че изобилието се постига чрез даване! Не зная дали е защото аз давам, или защото всички при нас са склонни да го правят, но все пак се случва! 

В Нещото се запознах с деца любопитни, ентусиазирани, щастливи, дарявани с много любов, грижа и внимание! Деца, които вярват в себе си, които не използват израза "не мога", защото наистина не са наясно със значението му в 1во лице! Деца, които не вървят, а летят!
Нещото ми помага да вярвам, че светът е едно чудесно място, където живеем, и е изцяло наша отговорност да правим това възможно, защото то е!

Нещото е място, което вдъхновява! Там събирам и поръсвам вдъхновение. Нещото е полет! :) Това е място, където протягам ръка за помощ и я получавам винаги!
Нещото вдъхновява социалните експерименти, и най-щастливото събитие е, че самият клуб е един успешен социален експеримент, благодарение на всички негови благодетели!

Кое е най-важното нещо в Нещото - хората. Без тях не би съществувало Нещото. И то точно тези хора, защото всеки човек дава от себе си на Нещото, както и Нещото на него! И така се получава това, което е :) Любимо място на много хора, и най-вече на децата!

Обичам Нещото, защото стимулира споделянето, и подпомага осъзнаването!
Дълго време мислих какъв подарък да направя на Нещото по случай този пръв (много важен) рожден ден... и реших, че да го споделям е най-добрия подарък!

Много съм благодарна, че Нещото съществува и вярвам, че ще продължи ! :) Честит рожден ден! Обичам Нещото :) :) :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар