понеделник, 17 ноември 2014 г.

Dear parents

Скъпи родители, 

Когато създавате и отглеждате своите скъпи отрочета, моля замислете се над някои въпроси, които касаят отглеждането на ВАШЕТО дете.

Всички деца, които се раждат в днешно време са коренно различни от децата, които са се раждали преди 20, 30, 40, 50 и т.н. години. Днешните деца са много по-сензитивни и имащи нужда от внимание и любов. Нямам намерение да давам дефиниции на деца-индиго, кристални или звездни - навсякъде има достатъчно литература по темата. 
Днешните деца имат много енергия и реагират на агресия, когато се изправят срещу нея.
Днешните деца не идват на този свят, за да бъдат подчинявани, те имат нуждата от свобода.
Днешните деца най-много имат нужда от любов и разбиране!

giftediam.com
За това, родители, които затварят детето си на тъмно, с очакване детето да се е уплашило от наказанието, и да си е взело поука за постъпката си;
родители, които карат детето си да стои върху орехови черупки с голите си колена - пак поради същата причина - наказание;
родители, които заставят детето си да стои с часове с ръце, вдигнати във въздуха;
родители, които връзват детето, защото не могат да го кротят по друг начин (без детето да има хиперактивност);
родители, които манипулират и изнудват децата си емоционално,
родители, които все още бият децата си, за да млъкнат, за да се спрат, за да слушат... причините могат да бъдат многобройни... (текстът стана като описание на филм на ужасите, но всъщност са случки, които се случват на деца на 5-6 годишна възраст! И то не преди 30 години!)

megzone.files.wordpress.com
divorceministry4kids.com

е хубаво да се огледат! Да погледнат календара - 2014 година е! Това е 21 век!
Да се поинтересуват какъв индивид имат щастието да отглеждат в домовете си!

Ако ги карате да изживяват подобен стрес, не се чудете защо децата ви "от дума не разбират", "не чуват какво им се говори", "правят каквото си искат" "хич не слушат" и темподобни. Разберете, че това не е начина! Разберете, че не е редно това да бъде правилно! Разберете, че ако детето ви реши, че това, което му се случва е нормално, тази "любов" в един или друг момент ще се върне към вас като бумеранг. Ако вече можете да кажете за детето си, че е неконтролируемо, честито - бумерангът вече се връща. И ще продължава да се връща!

Скъпи родители, всички вие имате прекрасни деца! Единственото, което можете да направите с тях, за да ги накажете е да ги прегърнете, да им обясните къде и защо според вас те са сбъркали, защо постъпката им не е правилна пак според вас, да ги попитате каква е тяхната гледна точка... И да ги обичате! Много да ги обичате и те да го знаят, да го усещат и да го чуват от вас!

Скъпи родители, вашите деца са чудесни! Позволете им да разцъфнат пред вас като цветя, чиито цвят сте чакали тъй дълго, и с такава надежда... И те ще цъфтят, поливайте ги с любовта си, и те ще ви даряват със своята най-чиста истинска безкрайна обич! Повярвайте в добротата им, защото друго освен добро те не носят със себе си от там, откъдето идват!

wallpaperscraft.com
~

Описаните случки не са измислица, не съм ги преписала отнякъде, а са по действителни случаи, знам ги благодарение на родителите, които ги споделят!

Александра Стоянова

Няма коментари:

Публикуване на коментар