понеделник, 5 август 2013 г.

Вредна ли е водата, преварена в микровълнова фурна?

Началото на експеримента

Реших да проверя вярно ли е, че микровълновата променя ДНК-то на това, което се готви в нея. Нужни са технически средства (каквито аз не притежавам), за да сравня ДНК, но експериментът ще бъде проведен по следния начин:
Няколко еднакви растения ще бъдат поливани с вода, приготвена по 3 различни начина. За случая съм посадила 10 броя бобчета. Когато поникнат, ще ги разделя на равни количества (вярно е, че няма как 10 да бъде разделено на 3, но нарочно има едно бобче в повече, ако се случи едно да не поникне, просто съм се запасила :)
  • едната група бобчета ще поливам с обикновена вода от чешмата;
  • втората група бобчета ще поливам с преварена вода на котлона;
  • и третата група бобчета ще поливам с преварена вода в микровълновата фурна.


Защо мисля, че това е важно?

Вдъхнови ме ето тази публикация КЛИК, където експериментът е проведен също в домашни условия. Описано е, че микровълновата фурна не само облъчва хората, но и преобразува ДНК-то на храната по начин, по който при хранене тялото ни не може да го разпознае. (Логично е, че щом преобразува ДНК-то на храната, това се случва с всяка напитка, която претопляме и въобще всичко, което поставяме там.) При хранене тялото (организъмът) деформира храната на мазни клетки, за да се предпази от мъртвата храна (микровълните практически убиват храната).
Плашещ е факта, че почти всяка една майка загрява млякото на детето си в такъв безвреден уред.
Не е за подценяване и фактът, че медицинска сестра в Канада е затоплила кръв за преливане на пациент, който е бил неволно убит след преливане на кръвта. И въпреки това производителите казват "Безопасни са!"

Заради това, че гореспомената публикация имаше доста мнения, че снимкитe, които са представени там са манипулирани чрез фотошоп, аз реших да направя независим експеримент в домашни условия. За да не повреждам живите цветя на майка ми, посадих бобчетата, които в скоро време очаквам да бъдат готови за експериментиране.
Темата е доста интересна... Иситна ли е, или не :)
Съвсем скоро ще ви кажа!!! :)

Александра Стоянова

1 коментар: